Kathryn Hughes: The ​Letter


Még 2016 őszén kezdtem el egy bejegyzést írni erről a könyvről, ami egészen mostanáig piszkozat stádiumban ragadt, ebből is látszik, milyen gyakran látogatom a blogomat. Mostanra kissé már megfakult a könyv olvasásának élménye, így csak közzéteszem az akkor született rövidke értékelést.


Kapok mindenféle e-mailt könyvesboltoktól, és az új megjelenések között ajánlották a regény magyar kiadását. A borító, majd a fülszöveg egyből felkeltette az érdeklődésemet. Ilyenkor szokásom a könyv értékeléseinek is utánanézni molyon és goodreadsen is. Mivel új, a molyon nem nagyon volt róla sok értékelés, de goodreadsen viszont egész jókat írtak róla. Úgy gondoltam, pont hangulatban vagyok ehhez a könyvhöz így gyorsan beszereztem egy angol e-bookot :-) Nem bántam meg!



 A tartalmáról/fülszöveg:
"Kathryn Hughes’ new book The Letter offers readers a chance to absorb themselves in the lives of two women, born decades apart but whose lives share a number of parallels. The novel explores two historical strands, bringing together an abused housewife from the 1970s and a young girl from the early 1940s in a story of love, loss and unexpected consequences.

The Letter follows the life of Tina in the 1970s who seeks respite from her abusive marriage by volunteering at a charity shop. One day, while sorting through the pockets of a second-hand suit, she comes across an old letter. It is still firmly sealed and un-franked. Unable to resist the pull of curiosity, Tina opens the letter. It was written on 4th September 1939. She is so moved by the contents and bemused as to why the letter was never delivered, she embarks on a quest to find out what became of the writer and his intended recipient.

The mystery of how this love letter ended up in Tina’s hands is also uncovered through Billy’s story from the early 1940s. He writes a letter that will change his life forever, unaware that it will not be read for another 34 years, and then by a complete stranger.

With a swift pace, memorable characters and a wonderful conceptual depth, Hughes’ novel is one that simply can’t be put down."


"1939-ben ​a huszonegy éves Billy Stirling táncolni indul barátjával, és az este folyamán megismerkedik az elragadóan bájos Chrissie Skinnerrel. A két fiatal egymásba szeret, és egy felhőtlenül boldog nyarat töltenek együtt. Billy teljes szívéből szereti Chrissie-t, de amikor szeptemberben kitör a háború, és még ugyanazon a napon a fiú megtudja, hogy kedvese kisbabát vár, inába száll a bátorsága. Később megbánja, hogy olyan csúnyán cserben hagyta a lányt, és érzéseit egy levélben vallja meg neki. A levelet azonban soha nem adja fel. Vajon miért gondolta meg magát Billy? Egymásra talált végül a két szerelmes? Tina Craig is ezekre a kérdésekre kutatja a választ, miután a hetvenes évek elején egy használt öltöny zsebében véletlenül megtalálja Billy levelét. Hogy elterelje a figyelmét saját boldogtalan házasságáról, elhatározza, hogy kideríti, mi történt a hajdani szerelmespárral, nem is sejtve, hogy ez a nyomozás az ő életét is fenekestül felforgatja majd.

Kathryn Hughes első regénye lebilincselően izgalmas, szívbemarkoló olvasmány, valódi csemege a romantikus történetek kedvelőinek.
"



Véleményem általában az egész könyvről:

Hatalmas élmény volt! Elvarázsolt, magába szippantott, ott voltam Chrissie-vel a 40-es évek Manchesterjében, és Tinával is a 70-es években. Velük együtt örültem, reménykedtem és sírtam.

Párom nagymamája is nagyon szeret olvasni, így ő ezt kapta karácsonyra magyar papír formátumban, és nála is nagy sikert aratott ez a regény.
Csak ajánlani tudom!

9/10 

Képek forrása:
https://www.carrybeans.com/wp-content/uploads/2017/11/Old-fashioned-Love-Letters.jpg
https://urbandaisy.wordpress.com/tag/old-letter/
http://www.infosalonsgroup.com/wp-content/uploads/2014/09/shutterstock_11297959-compressed.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Hozzászóló!

Nagyon örülök minden hozzászólásnak, és éppen ezért nem szeretnék semmilyen hozzászólás korlátozást bevezetni. De egy bejegyzés kapcsán kialakuló beszélgetést sokszor nehéz nyomon követni, ha már a sokadik "Névtelen" ír hozzászólást.

Ezért ha nincs goggle fiókod / open ID-d stb. kérlek: használd a megjegyzés írása mint: név/URL opciót!

AZ URL-hez bármely oldalt linkelhetsz, pl a moly.hu profilodra mutatót is!